בעשורים האחרונים הפכו דלתות הכניסה ודלתות הפנים מפריט פונקציונלי המשמש להפרדה ויצירת חיץ בין החללים השונים, לפריט ריהוט מעוצב, המותאם לצרכיו וטעמו של הלקוח. בד בבד עם התפתחות התופעה, החלו אדריכלים ומעצבי פנים לשים את הדגש על שילוב בין פרקטי ופונקציונלי לאסתטיקה עיצובית בשאיפה להרמוניה מושלמת בין כל פריטי הריהוט והאביזרים הנלווים הממלאים את החלל, ומתוך מטרה למקסם את השטח הנתון.
כך זכתה אותה דלת הזזה הזכורה לנו משנות ה-60 וה-70, לעדנה מחודשת ולגולת כותרת פרקטית וחיננית. חשוב לציין שמאז אותן שנים ועד היום, עברו דלתות ההזזה גלגולים ושדרוגים רבים, ואותה דלת הזזה קדמונית הזכורה לנו כמחיצה נגללת בצורת אקורדיון עם מסילה בולטת באחד מצידי הקיר, שינתה לחלוטין את דמותה והפכה לתוספת עיצובית נאה בבתים ישראלים רבים.
אנשי המקצוע של חברת "דלתות אלון", יבואנית דלתות הפנים הגדולה והמובילה בישראל, מציינים כי דלת הזזה מהוות פתרון אופטימלי לחללים קטנים, ועל כן הן פופולריות במיוחד בחדרים קטנים כגון חדרי מקלחת ושירותים צמודי חדרי שינה, חדרי ארונות וכדומה, היות והדלת איננה גוזלת שטח נרחב.
דלתות ההזזה נפוצות גם בחדרי ילדים מהסיבה שהפתיחה שלהן פשוטה במיוחד, והיא אינה דורשת הפעלת ידית גבוהה ומשיכה או דחיפת הדלת כלפי פנים או כלפי חוץ, אלא מבוססת על תנועת החלקה.
המומחים מבית דלתות אלון מסבירים שישנם כיום בשוק שתי קטגוריות בולטות של דלתות הזזה, שהאחת היא דלת הזזה נגררת, והאחרת היא מערכת כיס משודרגת. דלת הזזה נגררת נחשבת לדגם הסטנדרטי, והיא בעלת מסילה חיצונית וצמודת קיר.
מבית דלתות אלון מדגישים שכיום, דלת ההזזה הנגררת מתאפיינת במסילות חזקות, העשויות מחומרי גלם איכותיים, בנוסף לפטנטים שפותחו במרוצת השנים כמו קרניז בגוון התואם למשקוף והדלת ומסתיר את המסילה או מעצורים קדמיים. הודות לכל אלו, דלת הזזה סטנדרטית בגרסתה המשופרת שקטה בהרבה ונעימה מאוד לעין.
דלת ההזזה מסוג כיס הנה דלת שעברה שדרוג אסתטי, ולהבדיל מדלת הזזה סטנדרטית הנפתחת בצמוד לקיר, היא מחליקה אל חלל שתוכו. החלל שבתוך הקיר נבנה בדרך כלל באופן ייעודי באמצעות איש מקצוע בתום הליך הריצוף ובטרם התקנת דלת ההזזה, וחברת הדלתות שנבחרה שולחת מטעמה מתקין מוסמך שאמון על התקנת הקונסטרוקציה בחלל שלתוכו הדלת אמורה להיכנס.
בשלב שלאחר מכן מתבצע חיפוי גבס או טיח, כשהתהליך הסופי מורכב מהתקנת דלת ההזזה על כל מרכיביה. מדובר, אמנם, בפרוצדורה הדורשת מספר שלבים, אך התוצאה הסופית מדברת בעד עצמה!